Coltunasi cu telemea

de iry-gabriela in Dulciuri, 23 Feb 2012 | 5276 vizualizari

 

.....nu am cuvinte,dar va pot spune ca au iesit foarte buni si am sa mai fac ca nu prea m-am saturat.....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • o ceasca de apa,
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde.    
  • pentru umplutura:
  • 150 g telemea de oi ,
  • 1 ou,
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 plic de zahar vanilat bourbon.   
  • optional smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu telemea:

Din ceasca de apa, sare si faina am facut un aluat elastic si usor de intins pe masa de lucru.   

Telemeaua sfaramata am amestecat-o cu oul, zaharul pudra si cel vanilat.

Am intins o foaie din aluat cat mai subtire si am facut forme cu o cana (dar si cateva patrate, dar mai mult mi-au placut cum arata cele rotunde) si am asezat cu o lingurita pe mijlocul cercului de aluat un pic din compozitia de branza. Dupa care am indoiat-o si am presat-o la capete cu o furculita.  

Separat am pus pe foc intr-o oala apa la fiert cu un pic de sare si cand a fiert apa am adaugat coltunasii la fiert si i-am lasat pana s-au ridicat la suprafata. I-am scos pe o farfurie si i-am servit cu putina smantana, nu prea multa ca se depune stim noi unde .....    

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala