Colastra din lapte de vaca cum se prepara

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 25475 vizualizari

 

Colastra din lapte de vaca cum se prepara
Colastra este un produs traditional din bucataria romaneasca, mai ales in zona Moldovei si a Munteniei. Este o branza dulce, moale, fara saruri de taitei, obtinuta prin coagularea laptelui de vaca cu ajutorul zerului sau al cheagului.
A fatat vacuta un vitelus frumos si asteptarea sa pap colastra a luat sfarsit. Si iata cum am preparat-o:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Colastra din lapte de vaca cum se prepara
  • 1 l colastra din lapte de vaca;
  • 1 l apa;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 6 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colastra din lapte de vaca cum se prepara:

Colastra din lapte de vaca cum se prepara

Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata.

Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn.

Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa faca spuma, la fel ca atunci cand se fierbe laptele obisnuit. Se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Pofta buna!

Recomandam si branza de vaci de casa, cascaval de casa sau iaurt de casa.

TIPS-URI

1

De obicei, raportul colastra : apa este de 1 : 1, dar puteti sa puneti si mai multa apa ca sa iasa mai multa zeama, in functie de preferinte.

2

Cantitatea de zahar variaza, tot in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colastra din lapte de vaca cum se prepara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

17.05.2015, 19:04

Ina 1

17.05.2015, 19:40

auzeam mereu parintii vorbind cat de buna este corastra. N-am mancat, din pacate ...

Andra_Constantinescu 1

17.05.2015, 22:25

Sim0na, sa stii ca aia de oaie nu mi s-a parut ca ar avea vreun miros anume, e la fel ca cea de vaca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]