Băieții au deschis o cutie cu bomboane de ciocolată, care nu prea le-a fost pe plac, am tot dat-o de colo, colo până a ajuns în frigider, unde intrase în moarte clinică, așa că m-am hotărât să o resuscitez și să-i mai dau o șansă de a-și duce datoria până la capăt, aceea de a fi consumată =)) Hai că v-am aburit destul :D! Să trecem la treabă ;) P.S. Gaby_d, aluatul tău dospit cu brânză de vaci, a devenit vedetă în bucătăria mea :-* >:D
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.
Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată . Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o formă de guguluf suprapuse. Se pune colacul obținut, la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.
Se poate servi cald sau reci. Spor la treabă și poftă bună!