Codite de porumbel

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2012 | 4096 vizualizari

 

Ceva numai bun de luat la un picnic in familie ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 g faina alba (plus extra pentru framantat, cam 2 pumni)
  • 150 g faina neagra
  • 50 g germeni de grau
  • 1 1/2 lgt zahar
  • 7g si 1 lgt drojdie uscata
  • 700 ml lapte caldut
  • 1 lgt sare
  • 2 lg cu varf smantana
  • 3 lg ulei
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata de pui
  • 200 g rosii cuburi
  • 1 lg ulei
  • 2 cepe verzi
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lgt mix legume
  • 1/2 mar verde
  • 50 g ardei gras rosu
  • sare & piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Codite de porumbel:

Aluat:

1. Amestecam fainurile cu drojdia.

2. Adaugam laptele si celelelate ingrediente si framantam energic cam 10 min.   

3. Lasam la dospit 1 h!                

Umplutura:

1. Spalam ceapa, taiem numai pana unde incep frunzele.

2. Calim ceapa intr-o lingura de ulei.

3. Adagam carnea tocata si o rumenim cateva minute.

4. Adaugam vinul, apa si mirodeniile si lasam la fiert pana se patrunde bine (~20 min).

5. Aproape de final adaugam rosiile cuburi si mai lasam pe foc pana scade tot lichidul.

6. Dupa ce s-a racit complet amestecam carnea cu legumele uscate, sare, piper, ardei gras si mar.

Asamblare:

1. Intindem aluatul si il taiem in patrate  de 10x10 cm.

2. In mijlocul fiecarui patrat puneti 1 lingura de umplutura.

3. Indoiti fiecare patrat intr-un triunghi si apasati bine marginile.

4. Alipiti capetele de jos ale triunghiului, iar capatul de sus taiati-l sub forma unui evantai.

5. Puneti "coditele" in tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (incalzit in prealabil) la 190°C pana devin rumene (25-30 min).

 

TIPS-URI

1

Daca aveti rabdare puteti intinde aluatul mai bine si il puteti taia in bucati mai mici ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Codite de porumbel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bilute festive de branza