ieri am avut o mare pofta de usturoi si am facut cam totul cu usturoi
Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau totusi un gust bun am tinut fileul in zeama de lamaie cu sare mare si cimbru uscat si cateva picaturi de ulei de masline.
Am pregatit mujdeiul zdrobind in piua usturoiul impreuna cu sare mare si piper negru si adaugand apoi zeama de lamaie si ulei.Frecam mereu si la sfarsit adaugam putina apa.
Facem un amestec de ou batut cu faina adaugata putin cate putin si in care am adaugat si putin unt topit si racit (1 lingura).
Dam fileul de peste prin acest amestec si apoi prajim in ulei incins sau puteti coace la cuptor pe hartie de copt dar atunci trebuie sa dati si prin pesmet bucatile de peste.
Dupa ce luati pestele din tigaie asezati intai pe un prosop de hartie absorbant ca sa indepartam surplusul de ulei si apoi asezati pe farfurie iar deasupra turnati mujdeiul de usturoi.Presarati putin patrunjel verde si gata masa.