Cod negru în frunze de banan

de Satisfyyourcravings in Peste, 27 Ian 2013 | 4181 vizualizari

 

Este unul dintre preparatele cele mai gustoase pe care le-am încercat vreodată!

 

INGREDIENTE

Pentru pește:

  • 2 bucăți de cod negru (steak)
  • 20 grame unt
  • 2 roșii mici decojite, fără semințe, tocate în cuburi
  • 1 fir ceapă verde tocată rondele
  • 100 grame frunze de banan
  • ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru sos:

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 fire de ceapă tocată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 grame chives tocat mărunt
  • 1 chilli mic, fără seminţe, tăiat rondele
  • 1 căţei de usturoi tocat fin

Pentru garnitură:

  • 100 grame fasole verde
  • 10 grame unt
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi și tocați mărunt
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod negru în frunze de banan:

Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte. 

Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte în centrul fiecăreia, se sărează şi se piperează, se așează roșiile și ceapa verde, iar deasupra, untul. Se aduc marginile frunzelor de banan peste pește astfel încât acesta să fie acoperit complet. Se sigilează capetele cu scobitori. 

Se așează într-o tavă și se introduc în cuptorul preîncălzit la 215 grade Celsius pentru 10-15 minute. 

Sosul se obține prin combinarea tuturor ingredientelor. Se sărează.

Pentru garnitură, se fierbe fasolea verde în apă cu sare pentru 3 minute. Se spală sub jet de apă rece 1 minut. 

Într-o tigaie, se încălzeşte untul. Când nu mai face spumă, se adaugă usturoiul. Se infuzează uleiul 2-3 minute. Se adaugă fasolea și se sotează 3-4 minute. Se sărează și se piperează. 

După ce se scoate peştele de la cuptor, se taie/ rup frunzele de banan pentru a expune carnea. Se toarnă deasupra sosul obținut anterior și se servește cu garnitura de fasole verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod negru în frunze de banan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Minunat!

Mihaela11_jo 1

27.01.2013, 22:35

O delicatesa
Am mancat in Malaezia si e absolut delicios
Pentru Ruxy si cele interesate traiesc in Iordania si vand frunze de banan

RuxyRux 1

27.01.2013, 22:37

Stiu ca traiesti in Iordania..tara unde curg rauri de miere si lapte...dar nu stiam ca vinzi si frunze de banan! Astept oferte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de cod alaska in malai