Pe vremuri, cand se facea painea la tara, in cuptorul de afara, cu lemne, se faceau si aceste minunate cocorade cu prune.
De fapt sunt niste placinte cu prune, care pot fi de post- asa cum le-am facut eu- sau unse cu ou deasupra, inainte de a se da la copt in cuptor.
Dar....in ziua de azi le facem in cuptorul de la aragaz....
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam putin pina se omogenizeaza.
Presaram faina pe o suprafata plana si asezam aluatul , apoi il inpartim in 6 bile egale.Le acoperim si le lasam sa se odihneasca 15 minute, chiar daca nu au drojdie in ele.
Dupa trecerea timpului , luam pe rand cate o bila, pine deasupra ei putin ulei si o intindem cu mana in toate partile pina se face o foaie subtire de tot.
Pe jumatate foaia punem jumatati de pruna in care presaram zahar amestecat dinainte cu scortisoara.
Rulam apoi foaia cum se vede in imagine si o rasucim in spirala.
Punem cocoradele pe tava in care am pus hartie de copt.
In prealabil am incalzit cuptorul la 180 de grade.
Dam tava la cuptor sa se coaca, aproximativ 45 de minute, pina se rumeneste deasupra si aluatul este copt.
Daca doriti, la servire se poate presara zahar praf deasupra.
Pofta mare !
1
Cocorada se poate manca atat calda cat si rece.