Coaste si cartofi la cuptor

de xana in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2017 | 7276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o bucata cu cca 1,3 kg de coaste de porc
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu varf de paprika
  • 2 linguri sos Worchestershire
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 4-5 cartofi
  • cca 50 ml ulei de masline
  • 100 ml vin rosu sec
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste si cartofi la cuptor:

Cu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata. O punem intr-un castron si o dam la frigider pana a doua zi.

Dupa cele 24 de ore, amestecam uleiul de masline cu sosul Worchestershire si cel de soia si ungem canea, apoi o asezam in tava. Acoperim cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la 180ºC, pentru o ora si jumatate.

Intre timp taiem cartofii in cubulete potrivit de mari si-i punem in acelasi recipient unde am tinut canea. Scoatem carnea din cuptor, indepartam folia de aluminiu si turnam sosul format in tava peste cartofi, amestecam si ii asezam in tava langa carne (cu tot cu sos).

 Dam din nou la cuptor, neacoperind tava pentru inca o ora, iar din cand in cand stropim cu vinul si sosul format in tava pentru a mentine carnea suculenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele in vas roman