Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar

de -Licurici- in Conserve, 7 Noi 2016 | 3888 vizualizari

 

Pentru ca se apropie sarbatorile, va arat cum pastrez coaja de lamaie si portocala, pentru ca, mai apoi, sa o folosesc la prajituri.
Mie imi place foarte mult gustul pe care il da coaja de lamaie prajiturilor, mai ales daca este combinata si cu coaja de la lime si portocala.
Prajiturile, aluaturile, cozonacii ies mult mai aromati si gustosi cu coaja de lamaie sau portocala. Mai folosesc si la spaghete cu branza dulce, fidea cu lapte etc.

 

INGREDIENTE

  • lamaie;
  • lime;
  • portocala;
  • zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar:

  • Se spala fructele foarte bine, sa lasa la uscat, apoi se dau pe razatoarea mica, fara a rade si partea alba.
  • Intr-un borcan, se pune un strat de coaja rasa, apoi zahar, din nou coaja si tot asa pana se umple borcanul.
  • Se taseaza bine, sa nu ramana aer printre straturi.
  • Nu este nevoie sa fie umplut dintr-o data borcanul, se poate adauga coaja rasa de fiecare data cand aveti in casa lamai, portocale sau limeta, dar, neaparat, ultimul strat sa fie de zahar.
  • Trebuie amestecat din cand in cand in borcan, iar la sfarsit, se pune un nou strat de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja rasa de lamaie, limeta si portocala cu zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu crema de capsuni