Closca cu puii de aur - pulpe umplute

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 15 Dec 2012 | 6714 vizualizari

 

Creatia mea de ieri de la curs :D puisorii nu sunt facuti de mine, ci de un coleg..imi pare rau ca nu am sectiune...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • rozmarin
  • 50 ml vin
  • 2 linguri ulei
  • marar
  • 1 lingurita morcov ras ( pentru culoare )
  • 100 g cascaval
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Closca cu puii de aur - pulpe umplute:

Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara.

Se pregateste umplutura:
Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic.

Se condimenteaza cu sare, piper si marar.

Dupa ce am luat de pe foc se adauga oul si pesmetul ( acesta fiind elementul de legatura principal, apoi oul ) si se omogenizeaza compozitia.

Cu aceasta umplutura incepem sa umplem pulpele, peste umplutura se aseaza felii de cascaval, apoi vom prinde pulpele cu scobitori.

Se pun intr-o tava cu 2 linguri de ulei, un pahar de apa, foile de dafin si boabele de piper, se dau la cuptorul preincalzit la 150 grade, pentru cca 40 min,.

Din cand in cand se verifica pulpele si se intorc pe celalata parte stropindu-le cu jiul ( jiu= sosul care se formeaza in tava ).

Cand sunt aprope gata se stropesc cu vin si usturoiul pisat.

Se servesc cu piure.

Petru a face closca sau cocos sau ce-o fi iesit :)) am pus pulpa cu partea superioara in jos, pe farfurie si partea cu os, in sus, nu stiu daca se observa bine in poza, si incercam sa o modelam putin, chiar daca este nevoie sa rupem din pulpa.

Ornam apoi cu piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Closca cu puii de aur - pulpe umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai