Sunt cele mai la inemana dulciuri, care ne scot din orice incurcatura...:)...asa a fost in cazul meu!
1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)...
2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide.
3. Clatitele se vor umple cu aceasta compozitie de barnza, apoi se vor rula, avand grija sa fie stranse bine la capete...
4. separat , in unt, vom rumeni pesmetul, iar catre final adaugam si nuca macinata si zahrul.
5. Intr-un vas termorezistent ( tapetat cu unt si pesmet ) se vor aseza clatitele soldateste , iar deasupra lor se va pune din belsug amestec din pesmet si nuca.
6. Dam totul la cuptor cca 10 min, la foc mediu....cand sunt gata pot fi insotite si de un sos de ciocolata sau caramel ( dar deja sunt mult prea bogatein calorii) , dar si de un praf de scortisoara.
1
in aluatul de clatite, putem inlocui o parte din cantitatea de lapte cu apa minerala (ies mai pufoase asa)
2
mascarpone se poate inlocui cu niste smantana autohtona.
3
( putem folosi orice alta reteta de clatite )- dupa bunul plac al fiecarui bucataras