Clatite cu gem

de Lorra in Prajituri, 2 Iul 2012 | 4443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 2 oua
  • 300 ml. lapte
  • 200-300 ml. apa minerala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • ulei pt uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei si se pune cate un polonic din compozitie, miscand tigaia (rotatie) in asa fel incat sa cuprinda tot fundul tigaii. Cand clatita se desprinde de tigaie este semn ca s-a copt si se intoarce pe cealalta parte, prin aruncare.

Atunci cand este gata pe ambele parti, se rastoarna pe o farfurie, se unge cu gem, se ruleaza sau impacheteaza si se aseaza pe platoul de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem