Clatite cu gem

de Lorra in Prajituri, 2 Iul 2012 | 4243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 2 oua
  • 300 ml. lapte
  • 200-300 ml. apa minerala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • ulei pt uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei si se pune cate un polonic din compozitie, miscand tigaia (rotatie) in asa fel incat sa cuprinda tot fundul tigaii. Cand clatita se desprinde de tigaie este semn ca s-a copt si se intoarce pe cealalta parte, prin aruncare.

Atunci cand este gata pe ambele parti, se rastoarna pe o farfurie, se unge cu gem, se ruleaza sau impacheteaza si se aseaza pe platoul de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata de visine