Au inflorit salcamii, prilej de a ne imbata cu parfumul lor si de ce nu, sa ne si delectam cu gustul minunat al florilor de salcam. Mult apreciate de gingasele albine, aceste inmiresmate flori sunt folosite si in bucatarie. In fiecare primavara cand vad salcamii infloriti devin nostalgica dupa delicioasele clatite cu flori de salcam ce le prepara mama mea (reteta din sudul tarii - Oltenita). Si cum floarea de salcam se trece repede nu stau mult pe ganduri si o repet, an de an. .... si mereu sunt la fel de bune !
Amestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si faina cat sa iasa un aluat de clatite putin mai gros. Se scufunda florile de salcam in compozitie iar apoi se prajesc in tigaia de clatite usor unsa cu putin ulei. Se intorc apucandu-le de codita si se prajesc pe ambele fete precum clatitele.