Clatite cu branza de vaci la cuptor

de Miha in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 12271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • Pentru umplutura:
  • 250-300 g branza de vaci
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaci la cuptor:

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai groasa decat cea a clatitelor obisnuite.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. La sfarsit adaugam si galbenusul. Daca branza este prea moale se poate adauga 1 lingura amidon.

Clatitele se coc pe ambele parti intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Dupa ce le-am terminat de copt, clatitele se taie in 2. Pe fiecare bucata punem cate 1 lingura de branza, marginile se aduc inspre interior, apoi se ruleaza. De la Natalia am invatat asta. :))

Rulourile se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se presara cu zahar pudra si se dau la cuptor pentru vreo 15 minute, pana devin usor crocante.

Se servesc calde stropite cu lapte condensat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si branza