Clatite cu branza

de LUK in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 6658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat pentru clatite:
  • • 1 ou
  • • 100ml lapte
  • • 1 plic de zahar vanilat
  • • 400gr faina
  • • apa minerala cat cuprinde pentru  a iesi un aluat ca o smantana groasa
  • • o jumatate de lingurita de sare
  • • o lingura de zahar
  • • Pentru umplutura:
  • branza telemea 250gr(sau dupa dorinta..)
  • • ulei pt uns tigaia si clatitele
  • • o lingurita de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Se prepara aluatul pentru clatite astfel;oul se amesteca cu zaharul,sarea,zaharul vanilat,laptele si o jumatate din faina.amestecam foarte bine adaugam putina apa minerala,restul de faina si apa minerala(cat e nevoie sa se subtieze faina).Se unge o tigaie (preferabil din teflon,neaderenta)cu putin ulei si se pune pe aragaz.Cand e fierbinte tigaia  se toarna cu polonicul aluat.Se coace pe o parte apoi se intoarce pe partea cealalata.

Se pune pe o jumatate de clatita branza rasa si se impatura.Se unge cu ulei se preseaza marginile si se scoate pe farfurie cu partea din tigaie in sus.Se unge si aceasta parte si gata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu sos de kiwi (de post)