Clatite banatene

de Miha in Dulciuri, 13 Mai 2009 | 12769 vizualizari

 

O alta reteta din cuina Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • unt pentru uns vasul
  • stafide,optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,in ordinea descrisa,dupa care se coc,cat mai subtiri posibil.

Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si smantana.

Clatitele se umplu cu amestecul de branza.

Se impacheteaza,pliind marginile apoi se ruleaza.

Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.

Albusurile se bat spuma tare,pana compozitia devine lucioasa,se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet.Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.

Se da la cuptor,la foc mic pana se rumeneste bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza dulce