Clatite banatene

de lilik in Dulciuri, 11 Oct 2012 | 8308 vizualizari

 

Am tot vazut pe-aici aceste clatite,eu nu am mai facusem,nici nu mai mancasem si curioasa cum sunt m-am pus pe treaba...am fost placut surprinsa de rezultat,grozave...sigur o sa le mai repet...

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite dupa reteta preferata
  • 5 oua
  • 300 gr ricotta(branza de vaci)
  • 200 gr smanatana
  • 270 gr zahar
  • un pumnisor de stafide
  • brandy
  • coaja rasa de lime
  • 2 pliculete vanilina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Punem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy.

Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime.

Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le inchidem la capete,apoi le rulam;procedam astfel cu toate clatitele,apoi ungem o tava cu unt si le asezam frumos in ea.

Separam albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua ramase si mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pana devin cremoase,apoi adaugam smantana si 1 pliculet de vanilina si mai mixam putin.

Crema obtinuta o punem in tava peste clatite,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-10 minute cu cuptorul usor deschis(cat sa intre o lingura de lemn),timp in care pregatim bezeaua.

Mixam albusurile cu zaharul,1 praf de sare,zeama de lamaie si 1 pliculet de vanilina pana formeaza tepi.

Cand bezeaua este gata scoatem tava din cuptor si o punem peste clatite,iar cu o furculita modelam putin bezeaua,dupa care dam iar la cuptor(tot cu usa usor deschisa) pana bezeaua se rumeneste frumos.

Servim clatitele calde sau caldute in cazul meu.

O minunatie!!!!

TIPS-URI

1

umplutura se pune dupa gustul fiecaruia(mai mult sau mai putin).

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche