Clatite aperitiv cu crema de branza

de Bucataras Monica in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 2806 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite

 

INGREDIENTE

  • 300 ml bere
  • 150 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 pliculeţe zahăr vaninilat
  • esenţă de rom/vanilie
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • Pentru umplutură
  • brânză dulce
  • smântână
  • lapte
  • zahăr vaninilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv cu crema de branza:

Pregatirea aluatului:

Se bat  ouăle cu zahărul vaninila,sarea şi esenţa de rom/vanilie .
Turnăm laptele şi  amestecăm cu telul,apoi berea şi iar amestecăm bine, după care adăugăm făina, până când obţinem un aluat cu  consistenta dorita. Depinde de cum vrem clatitele,mai groase sau mai subtiri.
După ce am terminat de pregătit aluatul, se acopera vasul şise lasa 20-30 minute să se odihnească într-un loc călduros(creşte puţin datorită drojdiei din bere) .

Pregtirea umpluturii;

Se mesteca două părţi brânză de vaci cu o parte smântână şi zahărul vaninilat (după gust);

Dupa ce am terminat de copt clatitele ,le umplem cu umplutura de branza si le servim calde sau reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Clatitele vor fi mai pufoase datorita berii din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Tabita _ 1

22.02.2016, 10:26

MotanLaOale 1

23.02.2016, 11:59

Rahela Velicu 1

24.02.2016, 19:50

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu susan, mac sau cascaval