Ciuperci sote II

de Ela68 in Mancaruri de legume, 15 Iul 2013 | 5352 vizualizari

 

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de prima varianta, dar, cu un plus de savoare.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci sote II:

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii. 

Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate cubulete.Punem si otetul balsamic.

Se da focul tare, astfel incat zeama care se lasa sa se evapore cat mai repede.Adaugam cimbrul, boiaua dulce, sarea si piperul.

Cand aproape s-a evaporat toata apa adaugam usturoiul maruntit cu aparatul si mai lasam cateva minute. La final, adaugam verdeata tocata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci sote II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ela68 1

15.07.2013, 20:19

multumesc pentru aprecieri. Si eu ador ciupercutele, preparate sub orice forma

alilianaa 1

15.07.2013, 22:39

tare bune!

Ela68 1

16.07.2013, 08:21

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci