Ciuperci pane

de danakarin in Mancaruri de post, 30 Aug 2013 | 7896 vizualizari

 

Am mâncat aceste ciuperci la un han într-o zi de vara! Sper sa va placa si vouă.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 persoane :

  • 250 g ciuperci Champignon, mici și tinere
  • 2 ouă 2-3 linguri făină
  • 2-3 linguri pesmet
  • 100-150 ml ulei pentru prăjit

Sosul Remoulade:

  • un gălbenuș fiert un galbenuș crud
  • 100 ml ulei
  • o linguriță muștar
  • o lingură mărar sau pătrunjel verde
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 100 g iaurt
  • o lingură de capere tăiate mărunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pane:

Curățăm cu grijă ciupercile de urme de pământ și crenguțe,dar nu le spălăm.
Batem ouăle și le asezonăm cu sare și piper. Pregătim trei vase cu ceea ce ne trebuie
și trecem, pe rând, ciupercile în făină, în ouăle bătute și în pesmet.
Încingem într-o tigaie uleiul și prăjim ciupercuțele până capătă o crustă crocantă. Le plasăm pe o hârtie absorbantă
să îndepărtăm excesul de ulei. Le servim pe un pat de salată, decorat cu roșii Cherry.
Alături se potrivește de minune un sos de iaurt cu maioneză. Dacă vă grăbiți, puteți apela și la un sos din comerț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini snitele de ciuperci (de post)