Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR in Pui, 2 Iun 2025 | 408 vizualizari

 

Chiar îmi era poftă de o ciulama cu sos bun din smântână și cu mămăliguță caldă. Cum aveam la îndemână o cutie de ciupercuțe și tot ce era necesar, pregătirea nu a durat prea mult și ne-am răsfățat cu o ciulama delicioasă, cum n-am mai mâncat de mult timp.
Pentru aceasta Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă, sunt necesare ingredientele: pui, ciuperci, smantana, ceapa, faina, ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă
  • 300 grame de piept de pui
  • 230 grame de ciupercuțe (din cutie)
  • 200 ml de smântână
  • 1 ceapă galbenă, mică
  • 2 linguri de făină albă
  • 40 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare extrafină
  • piper negru măcinat
  • mărar (usturoi feliuțe)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă:

Cum se prepara aceasta Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

Pieptul de pui se dezosează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se ”albește” ușor în ulei, la foc mic, până ce lasă apă.

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se adaugă în oala cu pieptul de pui.

După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă apă, cât să acopere ingredientele și se lasă la foc mic, ca să fiarbă înăbușit.

Separat se spală și se taie mărunt mărarul. Cine nu agreează mărarul, poate folosi usturoi feliat mărunțel.

Se adaugă în smântână: făină, sare și piper și se subțiază cu 100 ml de apă.

Când pieptul de pui a fiert, se adaugă smântână și condimentele. Se amestecă mereu, ca să nu se formeze cocoloașe și să nu se prindă mâncarea de fundul oalei.

Când sosul s-a îngroșat, se potrivește preparatul de gust (sare, piper...) se adaugă mărarul tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc. (Cine vrea să folosească usturoi, îl va adăuga, feliat subțire, cu câteva minute înainte de oprirea focului).

După 10 minute, ciulamaua se servește cu mămăliguță caldă.

Încearcă și rețeta de Sote de ciuperci cu mămăligă, o mâncare foarte gustoasă de post sau rețeta de Ciulama de pui cu ciuperci.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Tocăniță de ciuperci.

TIPS-URI

1

Dacă folosiți ciupercuțe proaspete, va trebui să le pregătiți anterior: curățare, spălare, tăiere.

2

Dacă nu vă place mărarul și preferați să folosiți usturoi, va trebui să-l curățați, să-l feliați subțire și să-l adăugați în oală, cu 2-3 minute înainte de oprirea focului.

3

După ce adăugați smântâna în oală, amestecați mereu, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc by Radu Anton Roman