Iată o rețeta perfectă de bruschete cu brânzeturi, o gustare savuroasă, rapidă și ușor de preparat, ideală pentru orice moment al zilei sau ocazie specială. Combinația este una excelentă, plină de savoare și textură și merită să o încerci și tu.
Pentru aceste Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment, am folosit următoarele ingrediente: pâine, brânzeturi, usturoi, prosciutto.
Cum se prepara aceste Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment:
Pune uleiul de măsline și cățeii de usturoi într-un vas mic, termorezistent. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 20 de minute. După acest timp, scoate tava din cuptor, îndepărtează folia cu atenție și scoate cățeii de usturoi într-un bol. Pasează-i bine și adaugă câteva picături din ulei. Lasă deoparte.
Feliază brânza brie și gorgonzola. Rade parmezanul.
Taie pâinea în jumătăți, pe lung și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Picură puțin ulei aromatizat peste fiecare și pune usturoi copt. Așază felii de gorgonzola și brie și presară parmezan ras și fulgi de chilli. Așază felii de prosciutto din loc în loc.
Coace bruschetele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 15 minute sau până se rumenesc frumos și feliile de prosciutto devin crocante.
Scoate tava din cuptor și lasă bruschetele puțin la temperat, apoi servește-le cu mare poftă, alături de o salată.
Este o combinație grozavă și îți recomandăm să o încerci și tu.
Sfat: Depozitează uleiul rămas într-o sticluța și adaugă, după gust, frunze de busuioc, cimbru, oregano și astfel îl poți folosi la diverse preparate.