Ciulama de pui cu ciuperci

de ianculubita in Pui, 17 Aug 2013 | 23990 vizualizari

 

Am incercat aceasta reteta facuta prin Ardeal de la prietena noastra comuna Sidy si mi-a placut foarte mult;este diferita de reteta moldoveneasca dar gustul este la fel de minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi rosii
  • 300 g ciuperci
  • 2 rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 leg.patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 300 ml smantana lichida
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pulpele portionate le prajim in ulei incins dupa care le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul cubulete, ciupercile feliate, rosiile tocate marunt si jumatate din patrunjel, de asemenea tocat marunt. Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea si vinul. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, condimentam si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp daca sosul a scazut putin, adaugam incet smantana, lasam sa fiarba incet amestecand pana se ingroasa.

Servim calda cu mamaliguta si restul de patrunjel deasupra.

TIPS-URI

1

daca aveti smantana in sosuri pentru a evita faina sau alt agent de ingrosare folositi smantana lichida

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui