Ciulama de porc cu ciuperci si paste

de adasev12 in Porc, 15 Dec 2011 | 9105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne  de porc macra
  • 150 g ciuperci conservate
  • 200 g paste rigatonni
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper, rozmarin verde, patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 2 maini parmezan ras ( pecorino romano)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de porc cu ciuperci si paste:

Carnita se taie cubulete mici. Se incinge ulei de masline in tigaie si se prajeste carnita bine bine. Ciupercile se scurg de zeama si se adauga la carnita dupa ce aceasta s-a rumenit frumos. Se taie ceapa marunt si se pune peste si se lasa sub capac 5 minute la foc mic, sa se inmoaie ceaoa frumos. Se adauga apoi apa sau zeama de carne cat sa acopere bine totul. Se sareaza si se adauga un praf de piper si se lasa la fiert. Dupa 20 minute se verifica carnita, daca e aproape fiarta se adauga si rozmarinul ( o crenguta mcia) si cei doi catei de usturoi pisati. Se mai lasa 10 minute la foc  potrivit spre mic. La sfarsit se desface o lingurita de amidon cu putina apa, se amesteca cu smantana foarte bine si se toarna peste carnita...sa fie suficienta apa pe carnita cat sa ramana si sos.  Se mai asezoneaza cu patrunjel verde.

Pastele se fierb in apa sarata cu putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 11 minute. Se lasa in apa, nu se scurg.

Se pun in farfurie pastele cu o paleta asa fierbinti, peste ele se presara parmezan ras si deasupra sosul cu carnita

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de porc cu ciuperci si paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:39

foarte buuuun

adasev12 1

16.12.2011, 12:52

brunetica, multumesc
gabytza....

mamaieelena 1

17.12.2011, 23:32

ce buna este....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura lu' tanti Florica din Alexeni