Ciulama de inimi si pipote de pui

de Ela68 in Pui, 12 Oct 2012 | 13056 vizualizari

 

La asta ma pricep eu cel mai bine !

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 600 gr pipote si inimi
  • 500 gr lapte
  • 400 gr zeama in care a fiert carnea
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 100 ml ulei
  • 60 gr unt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de inimi si pipote de pui:

Mai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert.  Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa lume nu foloseste ceapa la ciulama, insa noua ne place foarte mult. Cine doreste o mancarica mai dulceaga, poate sa elimine ceapa.

Cand e aproape gata, adaugam untul si il lasam sa se topeasca

Adaugam treptat faina si amestecam energic cu un tel.

Trebuie actionat rapid sa nu se formeze cocoloase.

 Incepem sa adaugam zeama de la carne, care trebuie sa fie fierbinte.

  Pe masura ce adaugam lichidul, vom observa ca ciulamaua incepe sa se formeze, iar la inceput este destul de vartoasa.

Cand am terminat de adaugat zeama de carne, continuam sa adaugam cate putin laptele fierbinte, amestecand continuu.

Ne oprim sa adaugam din lapte in momentul in care arata ca o smantana "curgatoare". Acum lasam sa fiarba cateva minute la foc mic, se vor observa formandu-se niste bule punctiforme.

Tocam pipotele si inimile. Apoi verdeata si le adaugam in ciulama.

Apoi piperul.

 Servim fierbinte,  alaturi de o  mamaliga aburinda..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de inimi si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan