Ciulama de ciuperci

de MOKUSKA in Mancaruri de legume, 6 Iun 2014 | 3991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci (champignon)
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei rosu si galben
  • 1 lingura rasa de faina
  • 4 linguri de lapte
  • unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Ceapa si ardeii se spala si se taie julien. Se lasa la inabusit cu 2-3 cubulete de unt sub capac, timp in care spalam si feliem ciupercile. Ciupercile feliate se lasa la fiert in zeama proprie, impreuna cu ardeii si ceapa la foc mic, sub capac, cu praf de sare. (in caz de nevoie adaugam cate un strop de apa fierbinte)

Dupa ce s-au fiert ingredientele faina se dizolva in laptele rece si se adauga in ciulama amestecand in continuu 1-2 minute, dupa care se condimenteaza cu piperul, patrunjelul si mararul tocat marunt.

Se serveste calda cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de hribi