Ciulama de bureti cu mamaliguta

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2010 | 12949 vizualizari

 

Nu stiam unde sa o trec asa ca am trecut-o la....garnituri !

 

INGREDIENTE

  • 500 g bureti de roua
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 ml smantana
  • 300 g faina de malai
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de bureti cu mamaliguta:

Curatam si spalam bine de tot buretii Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.

Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.

Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat( desi este recomandat sa se puna la sfarsitul prepararii termice, eu il pun o parte de le inceput pentru ca le da buretilor un gust aparte, delicios).Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.

In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti  pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.

Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.

Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute.
Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.

Servim ciupercile cu mamaliguta, ornand farfuria  dupa preferinta si inspiratie.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de bureti cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

02.06.2010, 20:16

of, ce pofta imi faceti si tosmai azi cad nu am eu ciuperci! sidy e buna, stiu eu, si imi da si mie macar de pofta o lingura acolo!

Bunica 1

02.06.2010, 21:32

Cu o mamaliguta asa de zambitoare si o ciulama de bureti las tot si ma asez la masa . Este foarte apetisanta!

anomisana 1

03.06.2010, 12:47

Foarte bun si foarte aratos. Stiu ce gatesc la sfarsitul saptamanii. Multumesc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu carne de pui si sunca