Citrus tarts

de Julie in Prajituri, 17 Dec 2010 | 4164 vizualizari

 

Minitarte pline de savoare.
Incantati-va papilele gustative cu arome vibrante de lamaie si portocala.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • coaja rasa de lamaie, 
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina
  • Crema de citrice:
  • 2 lamai,
  • 1 portocala,
  • 250 g zahar,
  • 4 oua,
  • 2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Citrus tarts:

Aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la citrice si coaja acestora data pe razatoare.

Asamblarea:

Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc cu aluat ,apoi se umplu cu crema de citrice. Se coc in cuptorul deja incalzit, pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca ,se scot din forme si se decoreza cu ciocolata topita sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Citrus tarts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

17.12.2010, 21:13

le-am admirat si pe blog minunate

Julie 1

19.12.2010, 13:50

Multumesc mult tuturor de comentarii si de voturi.

adry88 1

03.06.2011, 21:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza