Cirighele

de babi5 in Dulciuri, 25 Iun 2013 | 10995 vizualizari

 

Acest desert este ..desertul copilarii mele ,ne facea mama aproape in fiecare saptamina . Sunt un fel de gogosi fara drojdie se framinta cu bicarbonat si se prajesc in ulei la fel ca si gogosile ..

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 3 iaurturi 1,75 ml.
  • 1 lingurita bicabonat
  • 3 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 250 gr zahar
  • 1 lamie
  • 1 l ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirighele:

Se pune faina intr-un castron, se rade coaja de lamaie, se stinge bicarbonatul cu sucul de lamaie, se adauga zaharul, iaurtul, oale intregi, 50 ml ulei si zaharul vaniliat. Se framinta un aluat mai elastic ca sa-l putem intinde (daca este prea tare mai adugam un picut de apa minerala) Lasam la rece pentru 30 minute.

Intindem o foaie potrivit de groasa, taiem fisii si fiecare fisie o taiem bucati in forma de romb. Fiecare romb il crestam in mijloc si impletim. Repetam operatia pina se terminam aluatul.

Intr-o cratita (sau tigaie ) punem uleiul la incins si cind este incins bine punem cirighelele la prajit.  Cind s-au  rumenit pe ambele parti le scoatem pe un platou pe hirtie absorbanta (sa absoarba surplusul de grasime). Lasam sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf.

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu dulceata sau cicolata tartinabila

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirighele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

26.06.2013, 08:47

Da mihaiela eu asa ma-m trezit cu denumirea de cirighele multumesc mult

babi5 1

26.06.2013, 08:48

Nu se face greu alexa_elena si sunt bune ..

babi5 1

26.06.2013, 08:48

De data asta Rocsi maninci o cirighea

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Uscatele