Cirese pentru iarna

de Lau in Conserve, 3 Iul 2017 | 6257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g apa
  • 1/2 lamaie
  • 100 g palinca de coacaze
  • aspirina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cirese pentru iarna:

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine.

In borcane spalate si sterilizate, adaugam ciresele fara samburi, aspirina pisata, siropul fierbinte.

Adaugam palinca deasupra si inchidem capacele.

Le punem cu capul in jos, le acoperim cu un prosop si lasam la racit, pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cirese pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

05.07.2017, 21:08

miki_a 1

06.07.2017, 09:15

Interesantă rețetă! Cred că se păstrează foarte bine!

shukly 1

22.05.2018, 10:39

Palinca????? O sa le schimbe gustul, o sa fie un fel de ciresata cu palinca, in loc de alcool simplu care nu are gust. Nu cred ca e o idee buna. Plus ca nu poti face dulciuri pentru copii cu cirese alcoolizate. Ca si conserva pentru iarna cred ca ajunge zaharul si lamaia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghebe la borcan