Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul, ardeiul gras, morcovii, dovlecelul, ceapa, rosia, pastaile) si le punem la calit in putin ulei. Le adaugam in ciorba, iar cand carnea este aproape fiarta, punem si cartofii taiati cuburi si lasam pe foc cam 20 de minute. Adaugam sucul de rosii si borsul, iar dupa ce da in clocot punem si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu un bulgare de smantana si ardei iute.
Pofta buna!
1
Ciorba trebuie sa fiarba la foc mic, intr-o oala acoperita cu un capac, in caz contrar se va tulbura;
2
Puiul de tara si taietii de casa confera un gust deosebit;
3
Nu este necesar sa se adauge ulei, intrucat puiul isi va lasa suficient.