Este o ciorba foarte gustoasa si hranitoare iar gustul original este dat de aroma sucului de lamaie , care ii da un gust deosebit, unei simple ciorbe de pui cu legume.
In plus, nu va dura mai mult de 60 de minute sa preparati o ciorba delicioasa.
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa.
Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam spuma.
Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba impreuna cu carnea.
Dupa ce au fiert, se adauga orezul, amestecam bine sa nu se lipeasca de fundul oalei; fierbem aproximativ 20 de minute.
Se adaugam smantana, galbenusurile frecate cu zeama de lamaie si 1-2 polonice ciorba fierbinte.
Tocam patrunjel verde si il presaram pe deasupra.
Si asa obtinem o ciorba usoara si satioasa.
Pofta mare sa aveti !
1
Servim ciorba alaturi de un ardei iute.