Ciorba de vacuta a la grec

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2020 | 8306 vizualizari

 

 Ciorba a la grec este o alegere gustoasa si hranitoare in orice anotimp. De data  aceasta, dupa documentarea pe blogurile grecesti, am ales sa prepar ciorba ala grec cu carne de vacuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vacuta
  • 3 linguri ulei
  • 3 morcovi mici
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 feliuta radacina telina
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie -zeama
  • patrunjel verde
  • marar verde -optional [ pentru cei care il prefera ]
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta a la grec:

  1. Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece.
  2. Daca este nevoie se spumeaza zeama.
  3. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete marunte.
  4. Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati .
  5. Se toarna peste legume zeama fierbinte impreuna cu carnea ce a fiert deja pe jumatate .Puneti spre sfarsitul fierberii si orezul . Daca este prea fiert orezul se tercuieste .
  6. Separat se bat galbenusurile cu smanatna si se toarna deasupra cateva polonice de zeama calda  si se omogenizeaza .
  7. Acest amestec de smantana si galbenus se toarna inapoi in ciorba si amesteca continuu ca sa nu se coaguleze oul.
  8. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie si o dregeti cu sare si piper .
  9. Serviti ciorba de vacuta a la grec , fierbinte , garnisita cu patrunjel verde tocat .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

In anotimpul cald preparati ciorba a la grec putin mai acrisoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec