Ciorba de rata si pui cu zer

de Bucataras Diana in Ciorbe, 24 Noi 2016 | 3454 vizualizari

 

 
 Am pornit cu ideea sa fac ciorba de rata, dar cand am scos-o de pe oase (si eu am “pitici” in legatura cu carnea cu os in ciorba :p, nu numai Clementina), am constatat ca este cam putina carnita si am adaugat repede niste aripioare  de pui. Deoarece inca nu este gata borsul si mai aveam zer...iar am acrit ciorba cu acest lichid minune :) Aaa, de obicei prefer varianta mai usoara, fara legume calite, dar azi asa am avut inspiratie. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de rata cu os ( spate, gat, etc.)
  • 4 aripioare pui
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura loboda
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa
  • 60 g pastarnac
  • 300 g dovlecei cuburi congelati
  • 150 g ardei gras cubulete congelat
  • 80 g fenicul
  • 2 l zer
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • 1 borcan de 800 g lecio.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata si pui cu zer:

 Spalam carnea si o punem la fiert. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le tocam in forma dorita (sau le dam pe razatoare). Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam apa rece (daca este cazul) si sare. Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si dupa aceea o scoatem de pe oase. Incingem putin ulei intr-o cratita, punem prazul si ceapa la calit pentru 2-3 minute, apoi adaugam pe rand, loboda, feniculul, pastarnacul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat un pic, le scoatem intr-un castron si calim si ardeii cateva minute. Repunem oala cu supa pe foc, adaugam carnea si cartofii si lasam sa fiarba. Cand sunt cartofii pe jumatate fierti, adaugam legumele calite si dovleceii si potrivim de sare. La final punem lecio, lasam sa dea cateva clocote, adaugam zerul, mai lasam sa dea cateva clocote, punem si legatura de leustean si oprim focul. Servim cu samantana sau iaurt, ardei iute si painica de casa. Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca este cazul, mai acriti cu zeama de lamaie.

2

zerul se poate inlocui, fara probleme, cu bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata si pui cu zer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bucataras Diana 1

24.11.2016, 19:54

Padre, te astept la masa cu drag

Bucataras Diana 1

24.11.2016, 19:55

Cleme, lasa ratoiul in pace

DumitrascuAnna Maria 1

05.03.2017, 07:58

Cea mai buna ciorba nasa :* pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui