Ciorba de pui taraneasca

de ralu_ca in Ciorbe, 27 Ian 2013 | 10553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de pui
  • 4 ceape
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 6 - 8 cartofi
  • 1 lingura orez
  • fidea
  • sare
  • vegeta
  • bors
  • zarzavat (rosii/ardei gras) ( imbuteliat in sticla de 1 l )
  • bulion
  • 2-3 oua
  • leustean
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui taraneasca:

Se spala bine maruntaiele de pui, apoi se pun intr-o oala si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se indeparteaza toata spuma formata.

Intre timp se spala legumele, se cutara si se taie bucati. Eu de obicei, las si o ceapa intrega la fiert. Verificam daca bucatile de pui sunt pe jumatate fierte si adaugam legumele taiate. Eu am folosit la ciorba si zarzavat de casa (rosii si ardei gras) pe care l-am pus o data cu legumele si sare.

Spre final, am spalat orezul si l-am pus in oala. Am folosit si putina fidea.

Daca se doreste ciorba mai "colorata" se pune si bulion.

Se adauga vegeta, borsul ( depinde cat de acra va place ).

Se bat ouale foatre bine si le adaugam in ciorba amestecand continuu cu furculita la suprafata, dar dupa ce i-am stins focul.

Deasemenea, se taie leusteanul si se presara deasupra.

Ciorba este gata!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]