Ciorba de pui cu smantana

de LUK in Ciorbe, 8 Mai 2011 | 5175 vizualizari

 

O ciorbita simpla si buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui(eu am avut pulpe inferioare)
  • 250-300gr piept de pui
  • 3 morcovi de marime medie(cam 200-300gr)
  • o radacina de ptrunjel
  • o ceapa
  • 100 gr telina radacina
  • 150gr smantana
  • o lingura de faina
  • 2-3 linguri de orez
  • 2.5-3l apa
  • sare,zeama de lamaie,patrunjel verde -dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

 Curatam legumele de coaja ,le spalam si le taiem cubulete.Le punem in apa cu sare si cand fierb adaugam pulpele de pui.Lasam sa fiarba la foc mic 20 min apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete.Lasam sa mai fiarba 30-40min la foc mic(verificam daca a fiert carnea de pe pulpe) si oprim focul.Daca doriti puteti sa strecurati supa.

Scoatem pulpele si curatam carnea de pe os,o punem apoi in ciorba,bucatele mici.Lasam 15 min la temperatura camerei.Intre timp fierbem orezul spalat in prealabil.Dupa ce  a fiert il adaugam in ciorba.Pregatim intr-un bol faina pe care o amestecam bine cu smantana(sa nu fie cocoloase).Luam din ciorba zeama si amestecam cate putin cu smantana pana cand smantana va avea o temperatura apropiata cu cea  a ciorbei.In acest moment turnam in ciorba toata smantana.Amestecam apoi o acrim cu zeama de lamaie si mai potrivim de sare,dupa gust.

Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu bors