Ciorba de pui cu agurida

de Julie in Ciorbe, 23 Aug 2010 | 8179 vizualizari

 

In zona Munteniei ,vara, se obisnuieste ,ca ciorbica sa fie acrita cu agurida ,primavara cu corcoduse si prune verzi ,iar cu bors in restul anului. Cine pleaca din Muntenia spre alte zone sau meleaguri, sigur duce dorul ciorbelor acre!
Pentru ca este vara si agurida este tocmai buna ,pica tocmai bine o ciorbica de pui , delicioasa, cu un gust aparte .
Pentru necunoscatori, agurida - inseamna strugurii verzi,
inca necopti , care sunt foarte acri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mai mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 buc. telina mica
  • 1 ceapa
  • paste fainoase scurte
  • 3-4 rosii
  • sare, vegeta
  • patrunjel, leustean
  • agurida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu agurida:

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si  morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se adauga pastele si rosiile decojite si tocate marunt.

Agurida se pune intr-un vas si se paseaza bine. Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.

Se potriveste gustul cu sare, vegeta. Se mai da un clocot si se opreste focul. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu agurida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de perisoare