Ciorba de pui a la grec cu legume

de Bya Ralu in Ciorbe, 26 Oct 2014 | 13491 vizualizari

 

A iesit o ciorbita excelenta!Va invit sa o incercati

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi + tacamuri de pui
  • 3-4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel zucchini
  • 2-3 linguri de mazare
  • 1 rosie mare
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de smantana
  • vegeta,piper,boia dulce,2 linguri praf bors maggi
  • tarhon uscat
  • patrunjel congelat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec cu legume:

Se pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert.

Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in oala de ciorba.

Se adauga cartofii taiati cuburi si rosia de asemeni taiata tot cubulete.

Se condimenteaza dupa gust cu vegeta, piper si boia dulce.

Mazarea se scurge de zeama, se pune aproape de sfarsit, la fel si dovlecelul taiat felii.

Dupa circa 10 minute se amesteca galbenusul de ou cu smantana, tarhonul uscat si borsul maggi. Se ia cate un polonic din ciorba fierbinte si se amesteca bine compozitia de smantana (se repeta procedura pana cand se subtiaza si se incalzeste compozitia).

Se toarna peste ciorba se amesteca bine si se lasa la foc mic cateva minute.

Se adauga patrunjel proaspat sau congelat.

TIPS-URI

1

se serveste cu salata de ceapa rosie sau ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta