Aceasta este prima mea ciorba si pot spune cu bucurie ca mi-a iesit ca la mama acasa :))
Spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare, intr-o oala de 4-5 l.
Dupa ce nu mai face spuma (pe care o indepartam mereu), iar carnea este aproape fiarta, adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si ardeiul taiati marunt (sau dupa preferinta), pastarnacul si telina cubulete si lasam sa fiarba.
Daca apa a scazut prea mult, mai putem completa cu apa fierbinte.
Cand aproape au fiert si legumele, adaugam 1 lg zarzavat si 1 lg bulion, sare, cubul Maggi.
Gustam si mai adaugam sare daca este necesar (nu trebuie adaugata prea mult de la inceput, pentru ca bulionul, zarzavatul, cubul Maggie contin si ele sare si riscam ulterior sa o facem prea sarata. Daca se intampla, diluam cu apa.)
Eu sparg si 2-3 oua (pentru ca imi place foarte mult gustul lor in ciorba) si nu mai amestec deloc in ea, pana nu se fierb ele.
Cand e potrivita pe gustul nostru, adaugam si lingurile de bors Knorr, leusteanul si patrunjelul si o mai lasam sa dea in cateva clocote, dupa care o oprim.
Cine doreste, poate adauga si paste, insa mie mi se pare suficient de consistenta astfel si oricum e servita cu paine :).
Se presara la servire, patrunjel proaspat.