Ciorba de perisoare de vita cu tarhon

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2010 | 10186 vizualizari

 

asa prepar eu ciorba de perisoare

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  •  1 patrunjel radacina
  • o felie telina
  • 2 rosii
  • ulei
  • sare
  • 150 ml. bulion
  • tarhon din otet
  • frunze de patrunjel
  • ptr perisoare :
  • 500 gr. carne vacuta tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita faina
  • patrunjel verde 
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare de vita cu tarhon:

 

  1. legumele se curata si se spala . orezul se spala .
  2. ceapa ,rosia si ardeiul se taie cubulete , morcovul si albitura se razuiesc prin razatoarea cu ochiuri mari .
  3. se calesc in putin ulei si se pun e cam 3 l apa .
  4. cand clocoteste apa se pun perisoarele astfel preparate:carnea tocata se amesteca cu un oul , faina ,frunze de patrunjel, sare , piper si boia dupa gust .cu miinile unse cu ulei se formeaza bilute  putin mai mari ca niste nuci .
  5. se fierb la foc mic cam 30 min .
  6. se acreste cu bulion  si tarhon in otet.
  7. se decoreaza cu verdeata dupa gust : patrunjel, marar sau telina .

TIPS-URI

1

cine doreste poate pune si smantana

2

bulionul si tarhonul se pune doar la sfarsit , daca se pune la inceput , legumele ramn tari si nu se mai fierb bine.

3

daca doriti mai acra puneti putin otet aromat de la tarhon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare de vita cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

20.01.2010, 20:48

Ce bine arata!! tu ai pus tarhonul in otet? poate ne pui si reteta, pliz|! N-am mancat niciodata cu tarhon si tare mi-ar placea!

mihaelar63 1

20.01.2010, 21:49

tarhonul in otet e chiar mai aromat si mai gustos decat cel verde . tarhonul se spala , incearca sa rupi frunzulitele de pe tulpina , le pui in borcan si torni otet peste ele . atat..
tarhonul verde este ,,bio '' din gradina mea .categoric de origine controlata .

rivka 1

20.01.2010, 22:13

si maica-mea tot in otet il pune, eu am din pacate doar uscat,,,,la plic.
oana se gasesc de cumparat sa stii la plic e bun, eu folosesc tarhon la ciorbe cu carne si la tocanite (de cartofi de ex) nu concep fara tarhon dar probabil fiindac asa m-am obisnuit, depinde gusturi s-ar putea sa nu va placa daca nu ati mai mancat(mie de ex nu-mi place busuiocul nici mirosul nu-l suport mi se face rau numai de la miros)

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda