Ciorbă de perişoare de pui

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 22 Apr 2012 | 4748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase de pui (eu am folosit oasele + cobiile după ce am dezosat 4 pulpe de pui);
  • 600 g carne tocată de pui (pulpă şi piept);
  • 3 linguri orez (am folosit brizură de orez);
  • 1 ou;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 1/2 ţelină rădăcină şi câteva tulpini de ţelină;
  • 2 cepe pentru ciorbă şi 1 mică pentru perişoare;
  • 2 ardei;
  • 4 cartofi;
  • 1 lămâie;
  • 1 lgţ de "magicul borş" (varianta nouă cu leuştean, îl prefer când nu am cel proaspăt, pentru că nu conţine glutamat);
  • mărar;
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de perişoare de pui:

Oasele se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scot şi se strecoară supa.

De obicei, eu scot şi cărniţa care mai rămâne pe cobii şi o pun în ciorbă în momentul în care pun perişoarele.

Legumele se spală, se curaţă, se taie (ceapa, ardeii, morcovii, ţelina, păstârnacul, cartofii, ţelina frunze) şi se pun la fiert în supa strecurată.

Frunzele de ţelină, înainte de a le toca, le tai în jumate de-a lungul şi le spăl bine. Uneori se mai află murdărie - gen pământ, nisip sau chiar mici vieţuitoare :). 

În timp ce fierb legumele se pregătesc perişoarele.

Carnea tocată se amestecă împreună cu o ceapă tocată foarte fin, 3 linguri de orez (spălat înainte), 1 ou, mărar, sare şi piper. Se modelează perişoarele, cu mâna unsă cu ulei sau apă, se pun pe un tocător mare sau un platou.

După ce au fiert bine legumele, se adaugă perişoarele, una câte una. Se adaugă zeama de lămâie, borşul şi se lasă pe foc pentru încă 15-20 minute şi gataaa.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume