Ciorba de perisoare cu tarhon

de AlexTeacher in Ciorbe, 25 Aug 2017 | 13422 vizualizari

 

Ciorba de perisoara e una dintre mancarurile clasice pe care trebuie sa stii sa o faci bine. Nu de alta, dar nimeni nu refuza o portie. 
Mai sus gasesti reteta video pas cu pas! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de vita taiata cubulete
  • 600 g de carne de vita si porc tocata
  • 100 g de orez dat intr-un clocot in prealabil
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 buc de pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 rosii decojite
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 2 oua
  • 2 lingurite de paprika afumata
  • 1 lingurita de ienibahar macinat
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • cate ½ legatura de tarhon, coriandru si leustean tot tocate
  • 200 g smantana grasa
  • 100 g de smantana de gatit
  • bors
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu tarhon:

Pune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit;

Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici.

Cand carnea a inceput sa produca spuma, ia-o indeparteaz-o cu o spumiera.

Pentru perisoare: Separa albusurile de galbenusuri. Pune carnea tocata intr-un castron incapator. Da cepele pe razatoare si adauga-le peste carne impreuna cu orezul, paprika afumata, ienibaharul, patrunjelul, albusurile de ou si potriveste de sare si piper. Amesteca bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Umezeste-ti mainile si formeaza perisoarele pe care le lasi momentan pe un tocator, in frigider, acoperite de folie de plastic.

Verifica bucatelele de carne si vezi daca s-au fiert. Cand acestea sunt aproape fierte, adauga radacinoasele. Cand apa fierbe puternic, adauga si perisoarele si ardeii.

Perisoarele le lasi cca 20-25 de minute la fiert, in functie de cat de mari le-ai facut. Toaca rosiile cuburi, iar cand totul a fiert, adauga-le in ciorba impreuna cu borsul, sarea si piperul dupa gust.

Intr-un castron, amesteca cele 2 tipuri de smantana si cele 2 galbenusuri. Pune apoi cate un polonic de zeama deasupra, la intervale relativ scurte, amestecand constant cu un tel. Scopul este sa aduci smantana si ouale treptat la temperatura lichidului din oala. Dupa ce-ai incorporat cca. 10 polonice, adauga smantana in oala.

Toaca tarhonul, coriandrul si leusteanul marunt. Serveste aceasta ciorba impreuna cu verdeturile si vei vedea ca este de-a dreptul senzationala.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (11)

oanapl 1

03.09.2017, 17:29

Ce bine arată!

kytz 1

09.09.2017, 10:05

Nu refuz nici două porții ! Una din preferatele mele, din categoria ”ciorbe”!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu cartofi