Ciorba de perisoare cu taitei de casa

de madi_marin in Ciorbe, 17 Ian 2010 | 11266 vizualizari

 

Noua ne place mult ciorba de perisoare...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 1,5 l zeama de varza ( sau bors)
  • marar
  • cuburi concentrate
  • piper
  • leustean
  • ulei
Pentru paste:
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei de casa:

Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba. Intre timp se condimenteaza carnea  cu sare, piper si marar si se formeaza perisoare de marime potrivita care se pun la fiert peste legumele din oala.

Acum se prepara aluatul pentru paste : Se pune faina pe masa,in mijloc se face o gropita si se pune oul. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire, apoi se taie fasii care se lasa sa se usuce pe un fund de lemn presarat cu faina.

Cand carnea e aproape gata se pun cubulete de cartofi si pastele scuturate bine de faina, se mai pune apa si se lasa pana s-au fiert  complet. Se pune acum zeama de varza sau borsul si pasta de tomate, apoi se drege gustul cu cuburi concentrate si piper. Cand stingem focul adaugam leusteanul.

TIPS-URI

1

Zeama de varza sau borsul e bine sa le adaugam fierbinti in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

20.02.2010, 21:01

nana, ma bucur ca iti place....sa incerci sa o pregatesti, taiteii de casa mie imi plac foarte mult....

nadina73 1

20.08.2010, 00:24

5 furcu si chiar am sa o fac zilele asteasuper

madi_marin 1

20.08.2010, 08:48

nadina...multumesc pentru furculite....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu bors