Ciorba de perisoare

de Adi75 in Ciorbe, 19 Ian 2014 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Oase de porc cu carne 600 g
  • 3-4 morcovi
  • o gulie mica
  • o felie telina
  • o ceapa mica
  • pastarnac 60 g
  • o radacina patrunjel
  • 500 g carne tocata
  • 70 g orez
  • un ou mare
  • o lingura faina alba
  • sare , vegeta , piper
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie sau bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o strecuram, asa vom fi siguri ca nu raman bucati mici de oase. Punem din nou supa la fiert si adaugam toate zarzavaturile deja taiate cubulete.

Intre timp pregatim perisoarele (500 g carne tocata, 70 g orez, ou, faina, putina ceapa tocata marunt, sare, piper) se omogenizeaza bine toate apoi facem niste bilute mici. Cand zarzavaturile sunt fierte de jumatate adaugam si bilutele facute din carne. Se fierb la foc mediu 10-15 minute, timp in care perisoarele fierte vor urca la suprafata. Stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca ciorba. Cand s-a racit dregeti cu sucul de lamaie sau bors.

Se poate servi cu smantana si patrunjel tocat .

TIPS-URI

1

Eu am pus si putin usturoi in compozitia de perisoare

2

Am pus si putina carne de pe oase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

DIANA B 1

28.03.2015, 12:21

Una dintre ciorbele fine ale bucatariei . Si o nota-n plus ptr supa de oase (cu carne) folosita



Adi75 1

24.04.2015, 20:17

Mulțumesc mult DIANA B

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu afumatura