Ciorba de perisoare

de Adi75 in Ciorbe, 19 Ian 2014 | 4178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Oase de porc cu carne 600 g
  • 3-4 morcovi
  • o gulie mica
  • o felie telina
  • o ceapa mica
  • pastarnac 60 g
  • o radacina patrunjel
  • 500 g carne tocata
  • 70 g orez
  • un ou mare
  • o lingura faina alba
  • sare , vegeta , piper
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie sau bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o strecuram, asa vom fi siguri ca nu raman bucati mici de oase. Punem din nou supa la fiert si adaugam toate zarzavaturile deja taiate cubulete.

Intre timp pregatim perisoarele (500 g carne tocata, 70 g orez, ou, faina, putina ceapa tocata marunt, sare, piper) se omogenizeaza bine toate apoi facem niste bilute mici. Cand zarzavaturile sunt fierte de jumatate adaugam si bilutele facute din carne. Se fierb la foc mediu 10-15 minute, timp in care perisoarele fierte vor urca la suprafata. Stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca ciorba. Cand s-a racit dregeti cu sucul de lamaie sau bors.

Se poate servi cu smantana si patrunjel tocat .

TIPS-URI

1

Eu am pus si putin usturoi in compozitia de perisoare

2

Am pus si putina carne de pe oase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

DIANA B 1

28.03.2015, 12:21

Una dintre ciorbele fine ale bucatariei . Si o nota-n plus ptr supa de oase (cu carne) folosita



Adi75 1

24.04.2015, 20:17

Mulțumesc mult DIANA B

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu orez