Ciorba de os cu perisoare

de Bunica in Ciorbe, 6 Feb 2015 | 8184 vizualizari

 

Ciorba de os o fac numai in perioada rece a anului.Asa ca m-am apucat de treaba.Imi plac foarte mult ciorbele acrite cu zeama de varza sau moare.

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de porc de la sir(coloana vertebrala):))
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina mica
  • 1 ardei gras
  • 200 g. suc de rosii
  • 300 ml. zeama de varza
  • leustean
  • Perisoare:
  • 250 g. carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingurita marar uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os cu perisoare:

Pune la fiet oasele spalate.

Dupa ce au dat in 2 clocote arunca apa,spala oasele si pune-le iar la fiert.

Daca este nevoie spumuieste.

Dupa 20 de minute pune zarzavatul(ceapa,ardeiul,morcovul,telina) tocat marunt
Intre timp pregateste perisoarele.

Toaca ceapa si amestec-o bine cu carnea si condimentele.

Pune  oul si orezul spalat.

Formezi perisoarele cu mana si le dai drumul in ciorba.

Cand perisoarele s-au fiert, adauga sucul de rosii.

Dupa ce a dat 2-3 clocote adauga zeama de varza .

Las-o la fiert 10 minute .

Stinge focul si adauga leusteanul tocat.

Serviti cu mamaliga si ardei iute.

TIPS-URI

1

Se sareaza la sfarsit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

06.02.2015, 18:04

Tocmai a venit vâjul, deci e binevenită ciorbița ta!

Rocsi 1

06.02.2015, 20:52

Foarte gustoasa ciorbita asta!

Teo 1

07.02.2015, 21:25

Buni ,am fost astazi ''gand ,la gand cu bucurie'' pentru ca si eu am facut o astfel de ciorba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare