Ciorba de os afumat de porc

de VERONICA2607 in Ciorbe, 11 Feb 2012 | 13280 vizualizari

 

Ciorbele in general sunt bune si recomandate spre consum zilnic.Aceasta ciorba este una munteneasca, mai mult specifica zilelor de iarna, cu os de porc, fie el greban(sira spinarii, coloana) fie el picior(dar fara sorici), sarat si lasat la fum pentru 4-5 zile....ce mai atata vorbarie .....sa trecem la treaba.....sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • apa
  • 4 oase de porc cu ceva carnita pe ele(in cazul meu picior)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras/gogosar
  • 1 pastarnac 
  • 50 gr telina radacina
  • 1 lefatura patrunjel 
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de os afumat de porc:

    Intr-o oala se pune la fiert in apa, cat sa le acopere si cu un praf de sare si cele 4 bucati de os cu carne pe el.Se ia spuma cu o spumiera pana nu mai este deloc.

Legumele: ceapa,morcovul ardeiul,pastarnacul,telina se taie cubulete mici....ca pentru ciorba...si se adauga in ciorba abia dupa ce nu mai este spuma.Se lasa la fiert carnea cu legumele pana ce toate sunt fierte( se incearca prin gustare), apoi se asezoneaza ciorbita cu sare si piper dupa gust si se mai lasa 2 minutele la foc.

Oprim focul si lasam ciorbita 15 minute la odihnit, apoi batem oul cu un praf de sare si cu otetul si adaugam in el un polonic de supa din oala....apoi punem amestecul in toata ciorba si amestecam in ea cu polonicul energic vreo 2  minute.

Taiem patrunjelul si-l adaugam ciorbitei. Este foarte buna!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cele 15 min de odihna sunt necesare pentru ca altfel, ciorba ar fi firbinte si oul s-ar face omleta...ceea ce noi nu vrem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de os afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare