Ciorba de miel reteta

de Oana in Ciorbe, 23 Mar 2017 | 17534 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu care poate fi incercat oricand!  

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de miel pentru ciorba
  • 2 morcovi
  • 1 radacinia de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • o bucata de telina
  • 4 fire de ceapa verde
  • 50 gr orez
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml smantana grasa
  • 300 ml bors
  • 1/2 lingurita nuscoara rasa
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • sare si piper dupa gust
  • 7 fire de tarhon proaspat
  • 1 legatura de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

Pregateste mai intai legumele. Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna spuma de la suprafata. Pune apoi legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul spalat. Condimenteaza cu sare, piper, nucsoara rasa si coriandru macinat. Lasa sa fiarba, apoi pune borsul.

Amesteca intr-un castron galbenusurile de ou cu smantana si pune cate un polonic de ciorba fierbinte. Dupa ce ai incorporat 5-6 polonice si ai adus la aceeasi temperatura ciorba din castron cu cea din oala, rastoarna totul in oala si amesteca usor.

Mai lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si pune deasupra tarhonul si leusteanul proaspat tocate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors moldovenesc acru