Ciorba de miel reteta

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 30 Mar 2010 | 7814 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
In sfarsit am terminat si eu cu hoinareala si vacanta si asezata din nou la casuta mea incep pregatirile pentru Paste. Pentru ca banuiesc ca sunteti la aceeasi etapa o sa postez cateva dintre mancarurile care le fac eu de Pasti, incep azi cu nelipsita ciorba de miel.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o cantitate de 4l avem nevoie de :
  • 700-800 grame de carne de miel cu os si putin mai grasa,
  • un morcov mare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina mica,
  • 3-4 cartofi,
  • o lingura de orez,
  • o lingura de ulei, 
  • o ligurita boia,
  • sare,
  • piper,
  • o crenguta de cimbru verde,
  • 150 ml smantana de 18%, 2 linguri iaurt gras,
  • putin tarhon si leustean ( cat se prinde cu trei degete) si cimbru de camp daca aveti .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

Reteta de ciorba de miel o prepar de Pasti:

Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece.

Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si bucatelele de carne. Adaugam sare si piper si lasam putin carnea la foc mic dupa care adaugam lingurita de boia si completam cu 3-4 l de apa rece si bucatile de telina . Cand clocoteste apa adaugam crenguta de cimbru si lasam si fiarba la foc mic pana este  fiarta carnea pe jumatate ( cam 10-15 min daca e mielul fraged, eu am lasat mai mult acum ca nu era fiarta deloc carnea  ). Adaugam dupa aceea lingura de orez si pregatim cartofii. La 5 minute dupa orez adaugam cartofii taiati cubulete mici, acestia mai trebuie sa fiarba 15 minute. Dupa ce au fiert si cartofii dregem ciorba cu 150 ml de smantana nu foarte grasa  ( eu prefer varianta asta de smantana si nu pun galbenus la sfarsit deoarece mi se pare ciorba de miel o ciorba mai grea decat cea din alta carne) si cu lingurile de iaurt, mai punem sare si piper daca e cazul. Lasam sa clocoteasca si acrim dupa gust, eu am acrit cu o lingura de bors magic. Stingem focul si adaugam tarhonul si leusteanul, taiat marunt.  De cand am descoperit aceasta combinatie folosesc mereu la aceasta ciorba si putin tarhon si leustean, inainte optam pentru una din ele dar in combinatie e mult mai buna ciorba, trebuie cantitate mica pentru ca aromele sa fie simtite dar sa nu predomine nici una din ele. 

Se serveste fierbinte, cel mai bine cu o felie de paine de casa….eu am servit-o in strachini de lut romanesti cum imi place sa o fac cu ciorbele romanesti, va servesc cu o portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

marcela1979 1

03.04.2010, 10:48

Foarte buna ciorbita.Iti urez un PASTE FERICIT

Sylvia 1

03.04.2010, 10:57

Multmesc mult la fel si vou va doresc !!!

gabrielP 1

03.04.2010, 20:03

Ciorba asta acrisoara merge bine a doua zi .. asa cand iti mai revi ..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba aita