Ciorba de macris

de aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe, 17 Apr 2013 | 10006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g macris
  • 1.5 L apa
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • ulei
  • smantana
  • sare
  • vegeta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de macris:

Ceapa o taiem marunt si o punem intr-o tigaie in care am pus ulei si o lasam pana se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de faina si mai lasam 1 minut sa se caleasca in ulei, apoi punem laptele si lasam pe foc pana cand se ingroasa.

Intre timp, spalam macrisul, daca este prea mare il taiem jumate si rupem cozile de la el. Macrisul il punem la fiert, il fierbem 25-30 de minute, iar spre sfarsit adaugam sosul de lapte, sare si vegeta dupa gust.Daca este prea acra ciorba mai adaugam lapte.Dupa ce am oprit focul adaugam 1 ou batut si cateva linguri de smantana.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de macris, una dintre cele mai sanatoase ciorbe