Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Aug 2014 | 3177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele loboda rosie de la congelator (cca 600-700 gr.)
  • 1 fasie slanina afumata (cca 50 gr.)
  • 1 lingura ulei
  • scarita afumata (cca. 400 gr.)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • 3 rosii de gradina pasate prin blender
  • verdeata proaspat tocata (patrunjel si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata:

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta.

Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte.

Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura de ulei si se prajeste impreuna cu bucatile de scarita pana se rumenesc usor.

Adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat, morcovul ras, sare si piper dupa gust.

Amestecam cca 5 minute, apoi punem cca 3l apa rece, acoperim oala si lasam la fiert la foc potrivit pana fierbe carnea.

Adaugam loboda congelata, rosiile pasate  si mai fierbem ale 20 minute.

Punem borsul, mai dam cateva clocote.

Oprim focul, adaugam usturoiul granunlat si verdeata tocata.

Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda